Skót juhászlepény recept
30 perc
A Skót juhászlepény hozzávalói:
Fél kg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
paradicsompüré
fokhagyma
só, bors
Fél kg krumpli
vaj/margarin
tej
15 dkg sajt
A Skót juhászlepény elkészítési módja:
A hagymát félkarikára vágod, és egy nagyobb serpenyőben egy kis olajon átpirítod, megsózod. Majd hozzáadod a húst, és fehéredésig pirítod. Közben mehet rá a bors. Ha jól lepirult, akkor keverd hozzá a paradicsompürét (de ne legyen túl folyós) és a reszelt fokhagymát. Párold készre. Ha kell, sózd meg. Én - ha van otthon- tezsek bele egy kanálnyi tejszínt vagy tejföld, hogy egy icipicit krémes legyen. Közben a krupmlit pucold meg, vágd fel, és tedd oda egy kis sós vízben főni. HA megpuhult, szűrd le, törd össze tejjel és a vajjal/margarinnal. Vagyis készíts krumplipürét. Majd olajozz ki egy tűzálló tálat, és terítsd szét benne a húsos ragot. Majd a tetjére simítsd rá a pürét, és szórd meg reszelt sajttal. Én szoktam rákockázni egy pici vajat is, így nem szárad ki. Sütőben süsd pirosra.
Gyors és laktató étel. Hidegen is finom.
Egy kis saláta biztosan jól csúszik mellé...
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Loni, 2007. máj. 31. 17:31
A skót juhászlepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.