Karfiol leves - diétásan recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
105 k
A Karfiol leves - diétásan hozzávalói:
10 dkg karfiol (20 kcal)
0,5 dl tej (30 kcal)
1 nyers tojás (55 kcal)
vegeta
A Karfiol leves - diétásan elkészítési módja:
Két deci vegetás vízben feltesszük a karfiolt és puhára főzzük. Majd elkeverjük a tojást a tejjel és lassan belecsorgatjuk a levesbe, azaz behanarjuk. Nagyon óvatosan tovább főzzük, vigyázva, hogy a tojás ne ugorjon össze. Petrezselyemmel és/vagy kaporral ízesítjük.
Készítheted karalábéból is. A kalóriatartalom nem változik.
Egy kicsit krémesebb, és pikánsabb lesz, ha csak két deci tejet és egy doboz natúr joghurtot keversz össze a tojással, és ezzel habarsz.
Melegen is és kihűlt állapotban is finom. Gyorsan elkészíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Loni, 2007. máj. 31. 10:59
A karfiol leves - diétásan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.