Hideg eperleves 2. recept
A Hideg eperleves 2. hozzávalói:50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejföl vagy tejszín
cukor vagy méz
A Hideg eperleves 2. elkészítési módja:
Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjül a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest. Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.
Nem saját recept.
Ma készitettem el, nagyon finom :))
Nyami
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. máj. 13. 19:47
A hideg eperleves 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.