Sóskaleves malachússal recept


1-1.5 kg bőrös malac,
30-40 dkg sóskapüré (jó a fagyasztottis)
,só,
ételízesítő,
0.5 l. tejföl.
A Sóskaleves malachússal elkészítési módja:
Az újnyi csíkokra ( kb.2 cm) vágott húst (oldalas,comb) kb 3 l. vízben felteszem főni.Sóval, vegetával ízesitem. Ha hús már félpuha, beleöntöm a sóskapürét.Ha kell, sózom és citromlével, vagy citromsavval savanyitom. Akkor az igazi, ha kellemesen savanykás íze van. Ha a hús teljesen megfőtt, a tejfölben elkeverek egy evőkanálnyi lisztet és ezzel behabarom a levest. Ha átforrt, fogyasztható.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. ápr. 30. 07:58
A sóskaleves malachússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.