Tejfölben gőzölgő citromfüves párolt csirke recept
50 perc
A Tejfölben gőzölgő citromfüves párolt csirke hozzávalói:
1,2 kg csirke,
4 dl tejfol,
1 csomopetrezselyem,
citromfű,
so.
A Tejfölben gőzölgő citromfüves párolt csirke elkészítési módja:
A feldarabolt, jol megmosott csirket megsozzuk, kb. 15-20 percet allni hagyjuk, hogy a so jol es egyenletesen felszivodjon. Egy megfelelonagysagu edenybe beletesszuk a fele mennyisegu csirket, megszorjuk citromfuvel es raontjuk a suru tejfol felet.Ezt a retegezest meg egyszer megismeteljuk ugy, hogy az etel tetejere tejfol keruljon. Lefedve, kozepes homersekletu sutobe toljuk. Megkeverni nem szabad, csak idonkent az edenyt kisse razogassuk meg.20 40-50 perc alatt elkeszul, utana a csirket talra szedjuk, aprora vagott zoldpetrezselyemmel megszorjuk es parolt rizst vagy vajban forgatott, fott ujburgonyat kinalunk hozza.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. ápr. 29. 09:20
A tejfölben gőzölgő citromfüves párolt csirke elkészítési módja és hozzávalói.