Kelkáposztakrémleves light recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kelkáposztakrémleves light hozzávalói:
1/2 kg kelkáposzta
1 fej hagyma
víz
1 evőkanál oliva olaj
1 db zöldségleves kocka
piros paprika, őrölt fűszerkömény, só, bors
A Kelkáposztakrémleves light elkészítési módja:
A kelkáposztát felszeletelem. A hagymát apróra vágom. Az olajat felhevítem a lábosban, a hagymát megdinsztelem rajtam. Egy kevés (csapott kiskanál) pirospaprikát szórok rá, összekeverem, majd beleteszem a kelkáposztát. Jól összekeverem. Az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a kelkáposztát. Rakok bele egy leveskockát. Ízlés szerint még megszórom sóval, borssal, fűszerköménnyel. Fedő alatt addig párolom, amíg a káposzta megpuhul. Ekkor leveszem a tűzről, és botmixerrel összetöröm, hogy krémes állagú legyen.
A legjobb benne, hogy állati laktató, finom, és gyakorlatilag nulla a kalóriatartalma. Szóval annyit ehetsz belőle, amennyit akarsz. (Kár, hogy sokan undorodnak a kelkáposztától.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Arlett, 2007. ápr. 11. 20:30
A kelkáposztakrémleves light elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.