Székelykáposzta másképp recept



1 kg (konzerv - boros) savanyú káposzta
45 dkg sertés comb
1 fej hagyma
víz
tejföl
olaj
pirospaprika, só
A Székelykáposzta másképp elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon pirítom kicsit. Megszórom sóval, pirospaprikáva, összekeverem, majd a kis kockákra vágott husit belezuttyantom. Öntök rá egy bögre vizet, majd kevergetem, amíg át nem fő annyira, hogy szép világos sült husi színe legyen. A káposztát egy tálba rakom, és jól kiöblítem, hogy ne legyen ütősen savanyú. A kiöblített káposztát hozzáadom a fazékban fortyogó husihoz, és összekeverem vele. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi a káposztát, megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a hús, és a káposzta is puha lesz. Ha nem elég sós, még megsózom a végén. Ha kész, tálra szedem, és egy kanál tejfölt teszek rá (bár ez utóbbi elhanyagolható).
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Arlett, 2007. ápr. 9. 20:11
A székelykáposzta másképp elkészítési módja és hozzávalói.