Sült vegyes zöldségköret recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
167 kcal
19 gramm
1 kg padlizsán (vagy cukkini),
2 evőkanál olívaolaj,
20 dkg vöröshagyma,
20 dkg gomba,
15 dkg piros és zöld húsú paprika,
2 evőkanál frissen vágott bazsalikom,
1 dl zöldségleves, kockából
A Sült vegyes zöldségköret elkészítési módja:
A megmosott padlizsánt héjastól karikára vágva gyengén lesózzuk, kicsit állni hagyjuk. Hússütőben (nagyobb az alapfelülete) az olajat felmelegítjük, beletesszük a lesózott padlizsánt a cikkekre vágott többi zöldséggel együtt, megszórjuk a bazsalikommal meg őrölt borssal, és rózsaszínre pirítjuk. Ezután a zöldséglevessel (vagy vízzel) felöntve tovább pároljuk , majd újra lepirítva melegen tálaljuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 28. 15:37
A sült vegyes zöldségköret elkészítési módja és hozzávalói.