Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spanyol lecsó recept

Spanyol lecsó recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Spanyol lecsó hozzávalói:
4 evőkanál olívaolaj
2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 db kaliforniai paprika (zöld)
1 db padlizsán
1 db cukkíni (bébi)
4-5 db paradicsom

feketebors (őrölt)


A Spanyol lecsó elkészítési módja:
Tisztítsd meg a zöldségeket és kockázzd fel. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg benne a burgonyát. Szórd rá a hagymát és a paprikát és 8-10 percig kevergetve pirítsd. Közben sózzd be a padlizsánt. Add a paprikás burgonyához a lecsepegtetett padlizsánt és a cukkínit. Párold 5-8 percig. Add hozzá a paradicsomot, sózd és borsozd meg. Szükség szerint önts hozzá kevés vizet és párold 15 percig.

Tálald forrón, kínálj hozzá száraz fehérbort.


Kategória: Egytálételek receptjei


A spanyol lecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook