Spanyol lecsó recept





4 evőkanál olívaolaj
2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 db kaliforniai paprika (zöld)
1 db padlizsán
1 db cukkíni (bébi)
4-5 db paradicsom
só
feketebors (őrölt)
A Spanyol lecsó elkészítési módja:
Tisztítsd meg a zöldségeket és kockázzd fel. Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg benne a burgonyát. Szórd rá a hagymát és a paprikát és 8-10 percig kevergetve pirítsd. Közben sózzd be a padlizsánt. Add a paprikás burgonyához a lecsepegtetett padlizsánt és a cukkínit. Párold 5-8 percig. Add hozzá a paradicsomot, sózd és borsozd meg. Szükség szerint önts hozzá kevés vizet és párold 15 percig.
Tálald forrón, kínálj hozzá száraz fehérbort.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. jún. 24. 16:47
A spanyol lecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.