Tejfölös csirkecombok recept



4 egész csirkecomb,
5 dkg vaj,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál mustár,
só,
grill-fűszerkeverék,
majoránna,
10 dkg reszelt sajt.
A Tejfölös csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat kettévágjuk, majd sóval, grillfűszerrel és majoranna keverékével bedörzsöljük, 1 órát pihentetjük. Ezután egy hőálló üvegedényt kivajazunk , belehelyezzük a combokat és leöntjük 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel. Lefedjük, előmelegített sütőbe tesszük, és a combokat közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Félidőben a húsokat megforditjuk a tejfölös lében. A 40 perc leteltével az edény fedelét (vagy a fóliát) levesszük , reszelt sajttal meghintjük a combokat és teljes lángon - amíg a sajt barnulni kezd - készre pirítjuk.
Pirított burgonyával, rizzsel, salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 27. 15:00
A tejfölös csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.