Amerikai töltött csirke recept
Az Amerikai töltött csirke hozzávalói:1 nagyobb csirke
A töltelékhez:
1 szárzeller
4 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
25 dkg csirkemáj
só
bors
fokhagyma
zsálya
15 szelet toast kenyér
1 tyúkhúsleveskocka
2 tojás
Az Amerikai töltött csirke elkészítési módja:
A csirkét befűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával. A töltelékhez a szárzellert, a gombát és a hagymát apróra vágjuk, és olajon addig dinszteljük, amíg a gomba összeesik. Ekkor beletesszük az apróra vágott csirkemájat, és összepirítjuk. Amikor a máj kifehéredett, levesszuk a tűzről, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott toast kenyeret, sóval, borssal és zsályával ízesítjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, és rálocsoljuk. Összekeverjük, ráütjük a 2 tojást (lehet 3 is), ezzel is jól összedolgozzuk, és megtöltjük a csirkét. A tölteléket először a hasüregbe töltjük, majd a maradékot a bőr alá. Kilónként kb. 45 percig sütjük a csirkét. Másfél óra után én ketté szoktam vágni a csirkét a mellcsont mentén, hogy a töltelék is jól megpiruljon
A csirkét krumplipürével szoktam tálalni, és kicsit lelocsolom a sült levével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 17. 20:46
Az amerikai töltött csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.