Batyuban sült halfilé recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Batyuban sült halfilé hozzávalói:
50 dkg fehér húsú halfilé
hal fűszerkeverék
1 cs. újhagyma
10 dkg csiperkegomba
15 dkg koktélparadicsom
1/2 cs. kakukkfű, v. szárított oregáno
1/2 citrom leve
vaj
A Batyuban sült halfilé elkészítési módja:
A halfiléket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Duplán hajtott alufóliát vékonyan megkenünk vajjal, ráteszünk egy-egy halszeletet. Majd egyenletesen szétosztva ráhalmozzuk a szeletelt gombát,paradicsomot,hagymát,1-2 paprikakarikát. Megszórjuk kakukk fűvel, meglocsoljuk citromlével. A maradék vajat rádaraboljuk és szaloncukor szerűen összecsomagoljuk az alufóliát. A batyukat 200 fokra előmelegített sütőben,30-40 percig sütjük, közben 1x2-szer megforgatjuk. Tálaláskor felvágjuk a csomagokat de alufóliával együtt tesszük a tányérra.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 11. 09:06
A batyuban sült halfilé elkészítési módja és hozzávalói.