Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) hozzávalói:
1,5 kg busaszelet (patkó)
só
Páchoz:
só
bors
citromlé kb. 1 deci
pár szál kaporzöld
pár szál petrezselyemzöld
Beforgatáshoz:
teljes kiőrlésű liszt
őrölt pisrospaprika
Sütéshez:
kevés kókuszolaj
A Tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) elkészítési módja:
A busaszeleteket besózzuk és kikeverjük a páclevet.Pácléhez összekeverjük a citromlevet a sóval, borssal, apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel.Ezt öntjük a besózott halra és állni hagyjuk jó fél órát vagy többet. Ha letelt az idő lecsöpögtetjük a halat és beforgatjuk teljesőrlésű liszt+pirospaprika keverékébe és kizsírozott tepsibe fektetjük őket, minden halszeletre egy nagyobb pötty kókuszolajat teszünk.Betoljuk a 180 C-os sütőbe és pirosra sütjük mindkét oldalát.Kb 30 perc alatt kész van.Félidőben megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk piros legyen.Petrezselymes krumplit adunk mellé köretnek, zöldsalátával, majonézzel.
A tepsiben sülés közben érdemes óvatosan forgatni a halat szét ne essen!
A busa gyenge ízű hal, így kétszer sózzuk.Egyszer önmagában egyszer a páccal.Ne féljünk fűszerezni.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: judit87, 2014. okt. 6. 16:04
A tepsiben sült ízletes, fűszeres busaszelet (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.