Rakott csirkemellfilé karfiollal recept
60 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rakott csirkemellfilé karfiollal hozzávalói:
1 db csontos csirkemell
1,5 kg karfiol
1 marék rizs
1 nagy poharas tejföl(12%-os)
5 dkg sajt
só
bors
majoranna
rozmaring
fokhagyma 4 gerezd
olaj(kókusz)
A Rakott csirkemellfilé karfiollal elkészítési módja:
1.Csirkemellet kifilézzük,kicsit kiklopfoljuk majd befűszerezzük fokhagymával,borssal, sóval, majorannával majd pici olajon megpirítjuk mindkét oldalukat 2-3 percig. Rizst megpároljuk. Karfiol rózsáira szedjük, majd kis vízben megpároljuk kb 15 perc alatt. Tepsiben lerakjuk a karfiol felét, majd rá a rizs, majd megint karfiol végül a csirkemellfilék, a tetejére ráborítjuk a tejfölt és ráreszeljük a sajtot.Kb fél óráig sütjük 180C-on, vagy addig amíg a csirkemellfilék mepirulnak.Könnyű étel! Tejfölös, fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.
Megjegyzés:csirkemellfilét lehet a sorok közé is rakni, de legyenek felül is!
Ne dobjuk ki a csirkemellcsontot, levesbe finom!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: judit87, 2014. aug. 31. 18:20
A rakott csirkemellfilé karfiollal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.