Csirkemell falatok fokhagymával, salátával recept
A Csirkemell falatok fokhagymával, salátával hozzávalói:60 dkg csirkemell-filé
5 ek. olíva olaj
2 ek. mustár
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
majoránna
4 paradicsom
4 paprika
újhagyma
1 fejes saláta
uborka
A Csirkemell falatok fokhagymával, salátával elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a mustárt, a szétnyomott fokhagymát, és az olíva olajat. Sóval, borssal, és egy kis majoránnával ízesítjük. A mustáros fokhagymás pácban megforgatjuk a csirkemellet. Érdemes a húst sütés előtt 1-1,5 órára betenni a hűtőbe, vagy akár már előző este bepácolni. Egy serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütjük a húsokat. A saláta elkészítéséhez a paradicsomot, paprikát, újhagymát, salátát, uborkát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük. 1 doboz kefirhez vagy natúr joghurthoz hozzányomunk 3-4 gerezd fokhagymát, picit borsozzuk, és egy kanál olíva olajat adunk hozzá. Belereszelünk egy kevés citromhéjat, és a levéből hozzáadunk pár cseppet. Hogy ne legyen túl savanyú, picit megcukrozzuk. Beletesszük a zöldségeket, és jól összekeverjük. A tetejét apróra vágott friss petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. okt. 15. 20:00
A csirkemell falatok fokhagymával, salátával elkészítési módja és hozzávalói.