Baconos karaj recept
A Baconos karaj hozzávalói:6 vékony szelet karaj
12 szelet bacon
1 csomag zöldhüvelyű mirelit kakukkfű
só
fehérbors
alufólia
1 bagett
5 apró vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
18 szem olívabogyó
7 dkg vaj
A Baconos karaj elkészítési módja:
A megtisztított hagymát finomra vágjuk. A kimagozott olajbogyókat negyedeljük. A bacont serpenyőben ropogósra sütjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagyma felét, az olajbogyót. A hússzeleteket kiveregetjük, borssal bedörzsöljük, alufóliára fektetjük, ráhalmozzuk a hagymás keveréket, ráfektetjük a bacont. Egyesével jól becsomagoljuk alufóliába, hogy a szaft sütés közben ne csorogjon. 200 fokon 30-30 percig sütjük. A körethez a babot megfőzzük. A maradék fokhagymát kikeverjük sóval, borssal, vajjal. A felszeletelt bagettre kenjük. A babot tálra halmozzuk és meglocsoljuk a alufóliába összegyűlt pörköltszafttal. Friss kakukkfüvet rakunk a babra és fokhagymás bagettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 17. 17:09
A baconos karaj elkészítési módja és hozzávalói.