Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel recept
A Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel hozzávalói:Tészta
50 dkg keksz (háztartási)
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 evőkanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 dl rum (v. rumaroma)
2 dl lefőzött erős feketekávé
Krém
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
rumaroma
A Keksztekercs rumos-kókuszos krémmel elkészítési módja:
A kekszet ledarálni, majd hozzáadni a cukrot, a darált diót, a kakaót és jól összekeverni. Ezután hozzáönteni a rumot, (v. a rumaromát) és a kávé egy részét. Elkezdeni összegyúrni és a maradék kávét csak apránként adagolni hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta. (lehet nem kell bele az összes kávé) Egy nagyobb sütőpapírt leteríteni, majd jól megszórni kókuszreszelékkel. Ráhelyezni a tésztát, majd kb.fél cm vastagra kinyújtani. A vajat jól kikeverni a cukorral, a kókuszreszelékkel és az ízlés szerinti rumaromával. Óvatosan rákenni a krémet a kinyújtott kekszre, majd a papír segítségével feltekerni. Tálcára helyezni, majd betenni a hűtőbe egy-két órácskára. Ezalatt az ízek összeérnek és könnyen szeletelhető lesz a tekercs. Közvetlenül tálalás előtt, ízlés szerinti vastagságúra felszeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 16. 17:08
A keksztekercs rumos-kókuszos krémmel elkészítési módja és hozzávalói.