Csupa-nyár leves pirítóssal recept



30 dkg vegyes színű paprika
10 dkg sárgarépa
10 dkg szárzeller
10 dkg kelkáposzta
1 szál póréhagyma
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál curry
kevés friss rozmaring
1 zöldségleves-kocka
só, őrölt fehérbors
A Csupa-nyár leves pirítóssal elkészítési módja:
A paradicsom héját ás magjait távolítsd el, a húsát vágd apró kockákra, majd keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, olívaolajjal, és tedd félre. A többi zöldséget tisztítsd meg, vágd nagyon vékony csíkokra, és a felforrósított olajon futtasd meg, sózd, borsozd, szórd meg a curryvel és a rozmaringgal, majd öntsd fel 1 liter vízzel, és morzsoljd bele a leveskockát. Forrald össze, és amikor a zöldségek még roppanósak, vedd le a tűzről.
A kenyérszeleteket pirítsd meg, és halmozd rájuk a paradicsomot. Kínáld a leves mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2008. júl. 14. 12:12
A csupa-nyár leves pirítóssal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.