Lyoni burgonya recept
A Lyoni burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
50 dkg csirkemáj
30 dkg sütnivaló kolbász
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 leveskocka
2 dl víz
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dkg konzerv paradicsom
10 dkg sajt
5 dl főzőtejszín
1 tojás
1 csokor petrezselyem
A Lyoni burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt. A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával. Ráreszeljük a maradék sajtot. A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. ápr. 9. 10:55
A lyoni burgonya elkészítési módja és hozzávalói.