Berlini burgonyasaláta (egyszerű) recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
150 kcal
Pár szem héjában főtt burgonya (400 gramm)
1 db vöröshagyma,
1 dcl víz,
1 db erőleveskocka
kevés zsiradék,
só,
kevés cukor,
citromlé,
törött bors,
petrezselyem (ízlés szerint)
A Berlini burgonyasaláta (egyszerű) elkészítési módja:
A héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Salátástálba rétegezzük. Kevés olajon reszelt vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadunk 1 dcl vizet, sót, cukrot, citromlevet, törött borsot és az erőleveskockát. Állandóan keverve felforraljuk.Ha nem elég pikáns, akkor utánasavanyítjuk. Melegen a burgonyára öntjük. Tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintjük. Melegen tálaljuk.
WW pont: egy adag 2 pont (ha két evőkanál olajat számolunk)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. nov. 7. 10:50
A berlini burgonyasaláta (egyszerű) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.