Almával sült máj, tésztával borítva recept
75 perc
Az Almával sült máj, tésztával borítva hozzávalói:
5 dkg csirkemáj,
10 dkg füstölt szalonna,
1 cs. levelestészta,
2-3 alma,
1 evőkanál mustár,
1 evők. pirospaprika,
1 tk. só,
bors
Az Almával sült máj, tésztával borítva elkészítési módja:
Vékony szeletekre vágjuk a májat. A fűszerekből pácot készítünk: Összekeverjük a mustárt, a pirospaprikát, a borsot, és a sót. Beleforgatjuk a májat, majd a hűtőbe rakjuk. Felkockázzuk a szalonnát, és zsírjára sütjük. kiszedjük a serpenyőből, és a szalonna zsírjába megforgatjuk a hámozott, felszeletelt almát. Félre tesszük a megpárolt gyümölcsöt, és átsütjük a pácolt májat is. A szalonnakockákat hozzá keverjük a májhoz. Egy sütőtálba rétegezzük az ételt: belehalmozzuk, az alma felét, erre jön a májragu, azután az alma másik fele. Végül a kinyújtott leveles tésztával betakarjuk, majd a 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt készre sütjük.
A tészta tetejét kenjük meg hideg vízzel, mielőtt a sütőbe toljuk a sütőtálat.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. szept. 10. 22:20
Az almával sült máj, tésztával borítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.