Rakott csirkemáj besamellel recept
30 perc
A Rakott csirkemáj besamellel hozzávalói:
1/2 kg csirkemáj
12 szelet bacon szalonna
10-15 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet) ételízesítő ízlés szerint(sótól megkeményedik a máj) és majoranna
Besamelhez:
15dkg margarin
kb.2evőkanál liszt
kb. 2 dl tej
1kk.öröltszerecsndió
csipet só és bors
A Rakott csirkemáj besamellel elkészítési módja:
Egy kis alakú tepsit készítünk elő. Rétegelve készítjük az ételt, így az első réteg a szeletelt bacon lesz amit a tepsibe fektetünk. A májat tisztítás után az ételízesítős- majorannában "megfürdetjük" és a tepsiben lévő szalonnára fektetjük egymás mellé. Újabb réteg szalonna következik rá. Amint ezzel végeztünk, következik a besamell, amint a következő képpek készítünk: 1. Kicsi tűzön a margarint lábasba helyezzük, olvasztani, és hozzá szórjuk apránként a lisztet. Vigyázva hogy meg ne égjen, egyfolytában keverjük, és felöntjük a tejjel. Puding állagú mártást kell hogy kapjunk. Ha tül sűrűnek találjuk, lehet még tejjel hígítani. Kevés reszelt sajtot rakunk bele, sóval borssal és a szerecsendióval ízesítjük a mártást. Rátesszük a mártást a rétegelt húsra, és megszórjuk a maradék sajttal. Sütőben sütjük, kb, 20 percet, körettel tálaljuk.
Nálunk nagyon ízlett, igaz én egy kicsit elsóztam :D
Jó étvágyat!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e773b192c8, 2011. jan. 31. 19:10
A rakott csirkemáj besamellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.