"lábatlan csirke" recept
90 perc
A "lábatlan csirke" hozzávalói:
fólia,zsír,máj,zsömle,kis tej,tojás,só,bors,veget,
A "lábatlan csirke" elkészítési módja:
mondjuk 30dkg májat,2 kevés tejben áztatott szikkadt zsömlét,összeturmixolunk,majd fűszerezzük és hozzá keverjük a tojást(1-2db).Lényegében olyan mint a sült csirke tölteléke,csak ezt másképp készítjük...A massza ne legyen túl laza,ha mégis az,akkor tegyünk még bele zsömlét. Ha kész,akkor egy darab fóliát bezsírozunk nagyon vékonyan,belekanalazunk egy kis masszát,(kb.4 evőkanálnyit)és összetekerjük mint a kolbászt vagy a szaloncukrot-jó szorosan,majd a két végén szorosan összecsomózzuk.2-3 liter vizet felforralunk és ha forr,akkor beleengedjük a kis kolbász alakú töltelékeket.Jó sokáig kell főzni,hogy megkeményedjen kissé.(kb.1 óra)
Ha kész,kicsomagoljuk és karikákra vágjuk.A máj lehet csirke de akár sertés is.nagyon finom a húslevesbe,vagy a főtt hús mellé.
Lehet bele akár gombát is tenni
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: juhaszcsalad3, 2011. jan. 27. 09:34
A "lábatlan csirke" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.