Gülücsni recept


tojás,prézli,fokhagyma,burgonya,só/vegeta,bors,tejföl
A Gülücsni elkészítési módja:
Megmaradt a panírozásból a tojás meg a prézli?Semmi baj.Azt is felhasználhatod! Ahogyan én szeretem:A tojáshoz ha kell még,üthetsz párat.Én sózom,borsozom,és vegetát is teszek bele.A tejfölbe(3 tojáshoz kb.két evőkanál) nyomok pár gerezd fokhagymát,ezeket hozzákeverem a tojásokhoz,majd pár szem krumplit reszelek bele.(3 tojáshoz 1-2közepes burgonyát).Aztán annyi prézlit keverek hozzá,hogy az állaga nokedli sűrűségű legyen,majd kanállal teszem a forró olajba és megsütöm.
Minden ízlés szerint adagolható és a fokhagyma elhagyható,de azzal az igazi.Hasonló mint a "tócsni",csak egyszerűbb és nem kell annyi krumplit reszelni,valamint liszt sem kell bele.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: juhaszcsalad3, 2011. jan. 25. 11:27
A gülücsni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.