"Kapucnika" recept
90 perc
A "Kapucnika" hozzávalói:
50dkg liszt,25dkg margarin,2 tojás,só,reszelt káposzta,2dl tej,kis cukor,2.5dkg élesztő,bors,kicsi olaj
A "Kapucnika" elkészítési módja:
A lisztet tálba szórjuk,közepébe lyukat vályunk,ebbe fogjuk beleönteni a a tejben kis cukorban felfuttatott élesztőt.Aztán bele 1 tojás,és a margarint is belemorzsoljuk.Ezt jól összegyúrjuk,lágy,könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk.Legalább fél órát hagyjuk kelni.Közben a káposztát kicsi olajon sóval ,borssal fűszerezve megpirítjuk.A tésztát kinyújtjuk úgy fél centi vastagra,és egyforma négyzet alakú darabokra vágjuk.Minden kis négyzetbe töltünk annyi káposztát hogy ne folyjon ki,és a négyzeteket batyura hajtjuk.Hajtással lefelé tesszük kivajazott vagy zsírpapíros tepsibe,és a tetejét megkenjük egy felvert tojással.Aranybarnára sütjük.
Hőlégkeveréses sütőben kb.170fokon 20-25percig sütjük,gázsütőben közepes lángon kb.20-25perc
Ebből a tésztából csinálhatsz akár pogácsát vagy sajtos rudat is vagy más tölteléket is tehetsz bele.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: juhaszcsalad3, 2011. jan. 24. 07:38
A "kapucnika" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.