Csirkemell csíkok almás-diós bundában recept


2 személyre:
-1 nagy csirkemell
-2-3 tojás
-liszt(panírhoz)
-1-2alma
-1marék darált dió vagy dejó
-só,cukor
A Csirkemell csíkok almás-diós bundában elkészítési módja:
A csirekemllet csíkokra vágjuk,a felvert tojásokba almát reszelünk és a diót/dejót beleszórjuk,csipet cukrot és kicsit több sót teszünk bele(ízlés szerint),majd előbb lisztbe aztán a tojásba mártva panírozzuk a húst.Bő olajban pár perc alatt alacsony lángon aranybarnára sütjük.
A tojás akkor jó ha sűrű mint a tejbegríz,ragadjon jól a húsra.Ha nem elég sűrű,adhatunk még hozzá prézlit.Legjobb sajtszósszal,vagy fokhagymás-tejfölös uborkasalátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: juhaszcsalad3, 2008. márc. 14. 11:35
A csirkemell csíkok almás-diós bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.