Tokány-mokány recept
A Tokány-mokány hozzávalói:60-80 dkg lapocka
15-20 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 dl paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
só
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
petrezselyemzöld
olaj
A Tokány-mokány elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a felapritott hagymát,elkeverjük a pirospaprikával,és beletesszük a kisujjnyi hosszúságura és késhátnyi vastagra vágott húst.Sózzuk,paradicsommal és 2 dl vízzel felengedjük,fedő alatt pároljuk.Hozzátesszük a szétnyomott fokhagymát.Amikor a hús puhulni kezd,belevágjuk a zöldpaprikát,petrezselymet.Végén elkeverjük benne a tejfölt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: magdi22, 2011. jan. 25. 17:12
A tokány-mokány elkészítési módja és hozzávalói.