Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós linzerkocka recept

Túrós linzerkocka recept

Elkészítési idő 60 perc

A Túrós linzerkocka hozzávalói:
Hozzávalók, tészta:
60 dkg liszt,
35 dkg ráma margarin,
20 dkg cukor,
1 cs vaníliás cukor,
2 tojás sárgája,
3-4 dl tejföl amennyit a tészta felvesz,
1 citrom reszelt héja,
1 tk. szódabikarbóna,
1 csapott tk. só
1 kiskanál zsír a tepsit kikenni.

Töltelék:
90 dkg túró,
4 kanál cukor,
1 vaniliáscukor,
3 tojás sárgája,
2-3 dl tejföl, a túró savósságától függően,
½ citrom leve,
1 citrom reszelt héja,
2 púpos ek. vaniliás puding
5 tojás fehérje habbá verve.


Túrós linzerkocka

A Túrós linzerkocka elkészítési módja:
Elkészítés: A lisztet és a rámamargarint elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, a tejföl kivételével, jól átkeverjük, majd a tejföllel összegyúrjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A sütőt előmelegítjük, 180 fokra. A töltelékhez a pudingpor és a tojásfehérjén kívül mindent hozzáadunk. Ezután a pudingot belekeverjük, majd a tojásfehérjét habbá verjük, és finoman azt is hozzá keverjük. A tészta 40% át félretesszük, a nagyobb részt kinyújtjuk, akkorára amekkora a nagy sütőtepsink belmérete, és a zsírozott tepsibe fektetjük. Ezután a túrókrémet egyenletesen ráöntjük és a kevesebb tésztát kinyújtva ráhelyezzük a túrótöltelékre. Villával megszurkáljuk a tetejét, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 35-40 percig sütjük. (Azért ügyeljünk, hogy minden sütő máshogy süt.) Ha kihűlt a tésztánk, porcukorral meghintjük, és kockára vágva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós linzerkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook