Hartyáni krémes recept
60 perc
A Hartyáni krémes hozzávalói:
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
1-2 evőkanál tej
Krémhez:
750 ml tej
3 csomag főzős vaníliás puding
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (18 db)
1 dl kávé
1 evőkanál rum
Tetejére:
porcukor
Hartyáni krémes
A Hartyáni krémes elkészítési módja:
Elkészítése: Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re. Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen. A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan kávéba mártott (amibe belekevertük előzőleg a rumot) babapiskótákkal rakjuk meg. Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá. Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.
Én csokimázat szoktam a tetejére tenni, nem porcukrot: 20 porcukor, 2 ek. holland kakaópor, 3 ek tej, 4 dkg rama margarin ezt kicsit felfőzöm, épp csak megrottyanjon, félre húzom, és simára keverem a rámával. Ezután a tészta tetejére öntöm, majd gyorsan eligazítom, hogy mindenhová jusson, sima legyen. Ha a csoki meghötött és a süti megpiuhult ( kb 10-14 óra) akkor szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. aug. 27. 20:36
A hartyáni krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.