Almatorta recept
60 perc
Az Almatorta hozzávalói:
Almatorta
A tésztához:
5 púpozott ek finomliszt,
4 púpozott ek. cukor,
3 ek. tej,
2 ek. napraforgó olaj,
1 db tojás,
1 csomag sütőpor. (1,2 gr )
A tészta tetejére:
5 dkg kekszmorzsa, 1 kk fahéj,
4 nagy db alma (savanykás),
1 db tojásfehérje, 7 dkg cukor
7 dkg margarin
Az Almatorta elkészítési módja:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukorral. A tojást elkeverjük a tejjel és az olajjal, majd a liszthez öntjük. Fakanállal gyorsan összedolgozzuk. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, és kilisztezzük. Belesimítjuk a masszát. Legkönnyebb lisztes ujjakkal, vagy lisztezett kanállal. A kekszmorzsát összekeverjük a fahéjjal, és a tésztára szórjuk. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. 20 percig sütjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és finoman hozzákeverjük az olvasztott vajat. Ezt a habot eloszlatjuk a süti tetején, és még 15 percig sütjük.
egy kis citromhéj nem rontsa el .. Sót nem tettem bele, mert nem írja a recept, de legközelebb fogok..
Melegen tálaljuk!
Elkészitése: 60 perc
sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. aug. 26. 20:39
Az almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.