Almatorta recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almatorta hozzávalói:
Almatorta

A tésztához:
5 púpozott ek finomliszt,
4 púpozott ek. cukor,
3 ek. tej,
2 ek. napraforgó olaj,
1 db tojás,
1 csomag sütőpor. (1,2 gr )

A tészta tetejére:
5 dkg kekszmorzsa, 1 kk fahéj,
4 nagy db alma (savanykás),
1 db tojásfehérje, 7 dkg cukor
7 dkg margarin


Almatorta

Az Almatorta elkészítési módja:
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukorral. A tojást elkeverjük a tejjel és az olajjal, majd a liszthez öntjük. Fakanállal gyorsan összedolgozzuk. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, és kilisztezzük. Belesimítjuk a masszát. Legkönnyebb lisztes ujjakkal, vagy lisztezett kanállal. A kekszmorzsát összekeverjük a fahéjjal, és a tésztára szórjuk. Az almákat meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején. 20 percig sütjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, és finoman hozzákeverjük az olvasztott vajat. Ezt a habot eloszlatjuk a süti tetején, és még 15 percig sütjük.

egy kis citromhéj nem rontsa el .. Sót nem tettem bele, mert nem írja a recept, de legközelebb fogok..

Melegen tálaljuk!

Elkészitése: 60 perc
sütési hőfok: 180°C
Sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook