Francia hagymaleves sajttal recept
45 perc
A Francia hagymaleves sajttal hozzávalói:
50 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál zsír,
2 húsleveskockából leves,
só,
bors,
szerecsendió,
1.5 dl főzőtejszín,
1 kanál kukoricakeményítő
15 dkg reszelt trapista sajt
víz.
A Francia hagymaleves sajttal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom, a fokhagymát szintén megtisztítom, majd lereszelem, vagy fokhagymatörőn áttöröm, és a felolvasztott zsíron megdinsztelem, lekaramellizálom. Ezután hozzáadom a húslevesalaplét amit a kockákból főztem, majd befűszerezem, borssal, sóval, szerecsendióval.. Főzöm még 15-20 percig, ha kell még hígítom , ha forr, a keményítőt kikeverem vízzel, és besűrítem a levest. Ha felforrt leveszem a tűzről. Tálaláskor reszelt sajtot teszek a tányérok aljába, és rámerem a forró levest.. Nagyon finom, téli melegítő étel..
Sajt helyett 2 dl főzőtejszínt is adhatunk hozzá. Ilyenkor fokhagymás pirítóst felkockázva tálalhatunk hozzá.
Ha van többféle hagymánk, akkor akár 4 féle hagymából is főzhetjük a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. márc. 3. 00:38
A francia hagymaleves sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.