Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Francia hagymaleves sajttal recept

Francia hagymaleves sajttal recept

Elkészítési idő 45 perc

A Francia hagymaleves sajttal hozzávalói:
50 dkg vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál zsír,
2 húsleveskockából leves,
só,
bors,
szerecsendió,
1.5 dl főzőtejszín,
1 kanál kukoricakeményítő
15 dkg reszelt trapista sajt
víz.


Francia hagymaleves sajttal

A Francia hagymaleves sajttal elkészítési módja:
A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom, a fokhagymát szintén megtisztítom, majd lereszelem, vagy fokhagymatörőn áttöröm, és a felolvasztott zsíron megdinsztelem, lekaramellizálom. Ezután hozzáadom a húslevesalaplét amit a kockákból főztem, majd befűszerezem, borssal, sóval, szerecsendióval.. Főzöm még 15-20 percig, ha kell még hígítom , ha forr, a keményítőt kikeverem vízzel, és besűrítem a levest. Ha felforrt leveszem a tűzről. Tálaláskor reszelt sajtot teszek a tányérok aljába, és rámerem a forró levest.. Nagyon finom, téli melegítő étel..

Sajt helyett 2 dl főzőtejszínt is adhatunk hozzá. Ilyenkor fokhagymás pirítóst felkockázva tálalhatunk hozzá.
Ha van többféle hagymánk, akkor akár 4 féle hagymából is főzhetjük a levest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A francia hagymaleves sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook