Sajtos tekercs (Sajtos csiga) recept
A Sajtos tekercs (Sajtos csiga) hozzávalói:Hozzávalók:
60 dk liszt,
30 dk ráma,
2 teáskanál
1/2 tk.s zódabikarbóna,
2 dl tej,
1 evőkanál só.
(Ha a lisztet felezem teljes kiőrlésű liszttel akkor 2.5 dl tej.
Krém:
20 dk ráma, 40 dk reszelt sajt
A Sajtos tekercs (Sajtos csiga) elkészítési módja:
Elkészítés: A krémet robotgéppel habosra keverem. A tésztát jól kigyúrom és 5 cipót készítek belőle. A cipókat vékonyra nyújtom, egyenként és a krémmel megkenem, szorosan feltekerem, mint a bejglit. Könnyebb a szeletelés ha 1 órát a hűtőben van. Kb. 2mm-es szeletekre vágom és így sütöm zsírozott tepsiben. Csak az első tepsit kell bezsírozni, a többit már nem. Előmelegített forró sütőben kell sütni. Sok lesz belőle és nagyon finom.
Jótanácsok:
Ezt a sütit előre elszoktam készíteni,és megtöltve a rudakat lefagyasztom, ha sütni akarom már csak szeletelni kell.
Egy kicsit fagyasszátok meg, így lehet vékonyra szeletelni. Én sokat kb. 0,5mm-re vágtam és így nem olyan ropogós, megpuhul.. Nem szoktam sütőpapírra tenni, bekenem a sütőlemezt, és azon sütöm. A sajt odasül a papírra, nehéz leszedni. Így csak egy törlés ha kell… és mehet a másik adag.
Légkeveréses sütőben, 180-200 fokon süthető..
Elkészítési idő: 90 perc + a hűtési idő min. 1 óra
Én 2-3 mmre szeleteltem.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Tavirózsa, 2018. júl. 17. 16:32
A sajtos tekercs (sajtos csiga) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.