Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pihe puha kakaós csiga recept

Pihe puha kakaós csiga recept

Elkészítési idő 25 perc

A Pihe puha kakaós csiga hozzávalói:
Hozzávalók
20 db
75 dkg liszt
5 dkg élesztö
2 db tojás
15 dkg olvasztott vaj
6 evőkanál cukor
3 dl langyos tej
1 csipet só
A kenéshez:
ízlés szerint olvasztott vaj
A szóráshoz:
ízlés szerint cukormentes kakaópor és porcukor


Pihe puha kakaós csiga

A Pihe puha kakaós csiga elkészítési módja:
Elkészítés Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, cukrot, sót, 2 tojást, majd az olvasztott vajat és az egészet szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a maradék tejet is. Lágy mégis jól kidagasztható tésztát formálunk belőle. Kétszeresére kelesszük de figyeljünk oda, hogy ne kelljen túl. Ha megkelt kb fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal. Végül megszórjuk porcukorral, kakaóporral. Ne sajnáljuk mert a tészta sokat felvesz majd. Feltekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk, sütőpapiros tepsibe tesszük, ne túl szorosan egymás mellé mert még kelni fog. Hőlégkeveréses sütőben 180 C fokon, gázsütőben a legfelső helyre betolva közepes lángon sütjük kb 20 percig. Amikor majdnem kész kivesszük, vaníliás cukros langyos tejjel meglocsoljuk, További néhány perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pihe puha kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook