Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Csirkemájpástétom Dávid király módra recept

Csirkemájpástétom Dávid király módra recept

A Csirkemájpástétom Dávid király módra hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
só, őrölt bors, szerecsendió
0,5 dl konyak
2 tojás
5 dkg vaj
A tálaláshoz: 30 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 4 dl vörösbor, szegfűszeg és fahéj, 2 dg savanykás alma, 1 evőkanál citromlé


A Csirkemájpástétom Dávid király módra elkészítési módja:
A májat megtisztítjuk és a füstölt szalonnával együtt kétszer, ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük, hozzáadjuk a konyakot és a két tojással, jól kikeverjük. Egy hosszúkás, szögletes formát a vajjal vastagon bekenünk, belesimítjuk a májas masszát, és alufóliával lefedjük. Vízzel telt tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 200 C-on 55-60 percig, gőzöljük: A sütőből kivéve lehűtjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Az aszalt szilvát a fahéjjal és szegfűszeggel ízesített vörösborban megfőzzük. Az almákat megtisztítjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcs húsát cikkekre vágjuk, és citromos vízben nem túl puhára főzzük. A jól lehűtött májpástétomot a formából kiborítjuk, fölszeletelve tálra tesszük. Körülötte elrendezzük a, lecsöpögtetett vörösboros aszalt szilvákat és a párolt almacikkeket.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A csirkemájpástétom dávid király módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook