Zöldségpürével töltött paradicsom recept
A Zöldségpürével töltött paradicsom hozzávalói:8 db kisebb, kemény paradicsom
30 dkg vegyes, főtt zöldség
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
só
1 csokor petrezselyem
10 dkg reszelt trappista sajt
A Zöldségpürével töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomok tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. (Ezt másra használjuk fel.) A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel fölöntjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve sózzuk, majd hozzáadjuk a pépesített zöldséget, a fölaprított petrezselymet és jól összekeverjük. A kihűlt krémet a paradicsomokba töltjük, reszelt sajttal meghintjük, majd a tetejére helyezzük a kalapokat. Tálalásig hűtjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. júl. 15. 19:25
A zöldségpürével töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.