Remegős paradicsomhab recept
A Remegős paradicsomhab hozzávalói:2 közepes, érett paradicsom
5 dkg ketchup
só, őrölt fehér bors
1 evőkanál cukor
2 levél zselatin
2 evőkanál húsleves
1,2 d1 tejszín
A Remegős paradicsomhab elkészítési módja:
A paradicsomot földaraboljuk, szitán áttörjük, majd a ketchuppal elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához adjuk. A tejszínt habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon és legalább fél napra behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük. A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére használjuk.
Hidegtál mellé fantasztikus lesz a siker.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. júl. 14. 19:19
A remegős paradicsomhab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.