Csalamádé egyszerúen recept
75 perc
A Csalamádé egyszerúen hozzávalói:
a csalamádé: fél fej fejes káposzta
2 tv paprika
2 kápia paprika
2-3 sárgarépa
1-2 cukkini
1-2 uborka
3-4 vöröshagyma
1-2 csípős paprika
ha szeretjük
ecet
só
cukor ízlés szerint
A fűszerek: 2-3 babérlevél
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál kapor
ezeket kb
1 dl vízben felfőzzük és leszűrjük amikor kihűlt.
A Csalamádé egyszerúen elkészítési módja:
Egy nagyobb tálba teszünk minden megtisztított, majd felszeletelt zöldséget . Az uborkát, a káposztát, a hagymát, a paprikákat gyalun, a káposzta reszelőn a cukkinit és a sárgarépát. Ha ezzel végeztünk ráöntjük a fűszeres levet, rászórunk kb. fél marék sót, három félmarék cukrot, kb. fél dl ecetet és összekeverjük kézzel, úgy hogy minden zöldség összekeveredjen mindennel, de nagyon ne törjük össze. Ezután üvegbe rakjuk majd ráöntjük a visszamaradó és felforrázott, majd visszahűtött levet és lezárva hűvös helyen tároljuk
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 11. 05:05
A csalamádé egyszerúen elkészítési módja és hozzávalói.