Tökfőzelék pörkölttel recept
60 perc
A Tökfőzelék pörkölttel hozzávalói:
Hozzávalók: 1 kg gyalult tök 1 nagy csokor kapor
almaecet
2 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)
3 dl tejföl
só
cukor
A feltét: marha,- vagy sertéspörkölt.
A Tökfőzelék pörkölttel elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk, kibelezzük és a tökhúst legyaluljuk, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadunk egy decinyi vizet, mert főzés közben levet fog ereszteni. Teszünk bele ízlés szerint 1-2 evőkanál 5 %-os almaecetet, ami nem engedi a tököt szétfőni. Közben megmossuk és apróra vágjuk a kaprot és az ételízesítővel együtt a tökhöz adjuk. Jól átkeverjük és fedő alatt lassú tűzön főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a főzelékbe öntjük. Ízlés szerint ízesítjük cukorral, majd kóstolás után szükség szerint utánasózzuk és ecetezzük. Újabb átkeverés és néhány perc főzés után tálaljuk marhapörkölttel, vagy sertéspörkölttel, esetleg vagdalttal, friss kenyérrel és külön hideg tejföllel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. szept. 8. 16:27
A tökfőzelék pörkölttel elkészítési módja és hozzávalói.