Tejszínes borsófőzelék recept
A Tejszínes borsófőzelék hozzávalói:1 kg fagyasztott zöldborsó
3 dl főzőtejszín
3-4 evőkanál tetszés szerinti liszt
ételízesítő
só, bors, pici cukor
A Tejszínes borsófőzelék elkészítési módja:
A borsót feltesszük főni, közben sózzuk ízesítjük, majd forrástól számított tíz percig főzzük. Közben a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a borsóhoz. Amikor újra felforr, picit főzzük, ízesítjük még ha kell.
Sült virslivel, fasírozottal, kolbásszal, tükörtojással, vagy akár üresen is nagyon finom.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. aug. 27. 18:41
A tejszínes borsófőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.