Padlizsánkrém recept
A Padlizsánkrém hozzávalói:3 db padlizsán
2 fej fokhagyma
1 nagyobb paprika
1 erős paprika
2 teáskanál mustár
majonéz
só
bors
őrölt kömény

A Padlizsánkrém elkészítési módja:
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, belerakjuk a megmosott félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát. 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából és a paprikának lehúzzuk a bőrét és turmixoljuk. Ha már krémes, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, őrölt köményt és legvégül a majonézt, ezzel krémesítjük a kellő állagúra.
Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával, vagy bármilyen zöldséggel, pirítósra kenve.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. aug. 24. 16:38
A padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.