Padlizsánkrém recept

A Padlizsánkrém hozzávalói:
3 db padlizsán
2 fej fokhagyma
1 nagyobb paprika
1 erős paprika
2 teáskanál mustár
majonéz

bors
őrölt kömény


Padlizsánkrém

A Padlizsánkrém elkészítési módja:
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, belerakjuk a megmosott félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát. 180 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából és a paprikának lehúzzuk a bőrét és turmixoljuk. Ha már krémes, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, őrölt köményt és legvégül a majonézt, ezzel krémesítjük a kellő állagúra.

Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával, vagy bármilyen zöldséggel, pirítósra kenve.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook