Sonkás-újhagymás csirkemell recept
A Sonkás-újhagymás csirkemell hozzávalói:1,2 kg csirkemellfilé
szárnyas fűszerkeverék
3-4 ek olaj a sütéshez
2 szál újhagyma a zöld szárával együtt
20 dkg csirkemellsonka
20 dkg reszelt sajt
4 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál mustár
3-4 paradicsom
A Sonkás-újhagymás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és vékony szeletekre vágjuk. A szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk és elrendezzük sorban, az előzőleg kizsírozott tepsiben. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A sonkaszalámit apróra kockázzuk. Egy tálban a tejfölt elkeverjük a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, reszelt sajt felét, valamint a mustárt és a tepsiben levő húsokra halmozzuk. Szeletelt paradicsomot teszünk a tetejére, és megszórjuk a maradék sajttal és megsütjük.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. aug. 22. 05:58
A sonkás-újhagymás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.