Húsvéti rakott csirkemell recept
A Húsvéti rakott csirkemell hozzávalói:70 dkg csirkemellfilé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
1/2 csokor újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg sajt
só
őrölt fehérbors
olaj
szárnyas fűszerkeverék
A Húsvéti rakott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olajon elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük. Egy tepsi aljára /24x30 m-es/ szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemellszeletekkel. Erre került a szeletelt sonka, a karikákra vágott főtt tojás, a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele. Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával, savanyúsággal tálaltam.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 14. 11:40
A húsvéti rakott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.