Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kelkáposztás krumplileves recept

Kelkáposztás krumplileves recept

A Kelkáposztás krumplileves hozzávalói:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
60 dkg burgonya
1 kisebb fej kelkáposzta
1-1 kiskanál kakukkfű, majoránna
1 babérlevél
só, bors
néhány szelet húsos szalonna


A Kelkáposztás krumplileves elkészítési módja:
A bacont vágjuk fel, és egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. A kelkáposztát szeljük csíkokra, és kevés víz hozzáadásával pároljuk puhára. Kevés olajon fonnyasszuk meg a hagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát, öntsük fel egy liter vízzel, és főzzük puhára. Fűszerezzük majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal, babérlevéllel. Amikor a burgonya puhára főtt, botturmix segítségével krémesítsük. Tálaláskor adjuk hozzá a megpárolt kelkáposztacsíkokat és a pirított bacont.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kelkáposztás krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook