Medvehagyma krémleves recept
30 perc
A Medvehagyma krémleves hozzávalói:
1 csokor (25-30 db) medvehagyma levél
2-3 közepes burgonya
1 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 dl főzőtejszín
kevés ételízesítő vagy 1 leveskocka
kevés olaj
só,bors izlés szerint, őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
tejföl
pirított zsemlekockák,vagy levesgyöngy
és/vagy reszelt füstölt sajt
A Medvehagyma krémleves elkészítési módja:
A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. A nagyjából összevágott medvehagymaleveleket rádobom és megfonnyasztom, párolom kicsit, majd a fokhagyma gerezdeket is bele préselem, összekeverem és elzárom alatta a gázt. Egy másik edényben felteszem főni a felkockázott burgonyát az ételízesítővel és sóval. Amikor megfőtt, anélkül, hogy leszűrném, hozzáteszem a megpárolt medvehagymát, és botmixerrel krémesre dolgozom. Annyi vízzel hígítom, hogy bársonyos, sűrű krémleves állaga legyen. Hozzáadom a sót, a tejszínt, a bgorsot, a frissen reszelt szerecsendiót és összeforralom. Tálaláskor levesgyöngyöt, , vagy pirított zsemlekockát teszek hozzá és egy kkanál tejfölt, esetleg reszelt füstölt sajttal is megszórom. Különleges ízű, finom leves.
Ha az állaga nem lenne elég sűrű, étkezési keményítővel lehet még dúsítani
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Ficánka5, 2014. márc. 5. 19:29
A medvehagyma krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.