Kijevi csirkegolyó recept
A Kijevi csirkegolyó hozzávalói:1 kg csirkemell darált
2 kiskanál só
1 kiskanál ételízesítő
2 csipet bors
Töltelék:
25 dkg sajt reszelve
1 db tojássárgája
5 dkg margarin vagy vaj
3 db fokhagymagerezd
1 csokor petrezselyemzöld, aprított
1 kiskanál só
1 kiskanál ételízesítő
Panírozás:
15 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
3 db tojás
A Kijevi csirkegolyó elkészítési módja:
A húst a fűszerekkel összegyúrjuk, 30 golyót készítünk belőle. A töltelékhez a reszelt sajtot a margarinnal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval, ételízesítővel összegyúrjuk. A reszelt sajtból is 30 golyót készítünk. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtot. Kb. 4 cm. átmérőjű golyókat formálunk belőle. Bepanírozzuk a szokásos sorrendbe, úgy, hogy egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját, és egy kicsit összeforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. márc. 9. 10:07
A kijevi csirkegolyó elkészítési módja és hozzávalói.