Piemontei pacalleves recept
A Piemontei pacalleves hozzávalói:5 dkg húsos szalonna,
1 szelet zeller,
2 szál póréhagyma,
2 db burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 db babérlevél (egész),
2 szál zsálya (friss),
5 dkg vaj,
1 liter húsleveslé (forró),
70 dkg borjúpacal (előfőzött),
40 dkg kelkáposzta,
2 evőkanál parmezán sajt,
só,
feketebors (őrölt).
A Piemontei pacalleves elkészítési módja:
Kockázd fel a szalonnát, tisztítsd meg és szeleteld fel a zellert és a pórét. Hámozd meg és kockázd fel a burgonyát és a vöröshagymát. Morzsold össze a babérlevelet, vágd finomra a zsályaleveleket. Forrósítsd fel a vajat egy nagyobb edényben és párold meg rajta folyamatos kevergetés közben a szalonnát, a zellert, a zsályát és a babérlevelet. Add hozzá a burgonyát, a hagymát és a pórét, majd párold meg. Öntsd fel a forró húsleveslével. Vágd a pacalt vékony csíkokra, add a leveshez és főzzed egy órán át. Tisztítsd meg a kelkáposztát, vágd vékony csíkokra, add a pacalhoz és lefedve még egy órán át főzd. Ízesítsd a levest sóval és borssal, keverd hozzá a reszelt parmezánt.
Illik hozzá a piemontei dolcetto bor.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 29. 14:58
A piemontei pacalleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.