Fokhagymás sült máj egyszerűen recept
60 perc
A Fokhagymás sült máj egyszerűen hozzávalói:
50 dkg sertésmáj
2 nagy fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál disznózsír vagy étolaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen tört fekete bors
só.
A Fokhagymás sült máj egyszerűen elkészítési módja:
A megmosott, lecsöpögtetett és megtörölt májat szeletekre vágjuk, majd a felhevített zsiradékon hirtelen, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezve, melegen tartjuk. A visszamaradt szaftban megpirítjuk a megtisztított és vékony szeletkékre vágott fokhagymát, megsózzuk, megszórjuk a törött borssal, és ráöntjük a sült májszeletekre. Továbbra is melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk,egy centis karikákra vagdaljuk, a lisztben jól megforgatjuk, és bõ, forró zsiradékban ropogósra sütjük. A megsült vöröshagymát ráhalmozzuk a fokhagymás májra, és burgonyapürével tálaljuk. A májat csak a tányéron, a tálaláskor sózzuk meg.
A máj előkészíthető pácolással is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 22. 04:47
A fokhagymás sült máj egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.