Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal recept
A Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal hozzávalói:50 dkg felesborsó
30 dkg füstölt oldalas
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
5 dkg disznózsír
3 evőkanál finomliszt
2 ek tejföl
A Sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1, 5 l vízben feltesszük főni. A vöröshagymát megfosztjuk a héjától, és egészben a borsóhoz adjuk. Később, mielőtt szétfőne, eltávolítjuk. A fokhagymát szétzúzzuk, és szintén a borsóhoz keverjük, valamint a sót is hozzáadjuk. Vigyázzunk, mert ha az oldalas nagyon sós, lehet, hogy nem kell a főzelékbe só. Kb. 2 óra hosszáig főzzük, közben többször kevergetjük, mert ahogy kezd szétfőni, könnyen odaéghet. Amikor a borsó teljesen szétfőtt, és az oldalas is megpuhult, berántjuk a főzeléket. Rántáshoz a zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, és kb. 4 dl hideg vízzel felengedjük, és szűrőn keresztül hozzákeverjük a főzelékhez. 2 ek tejfölt belekeverünk, és egyet forralunk rajta.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 26. 19:23
A sárgaborsó főzelék füstölt oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.