Epres-kókuszos macskaszem recept
Az Epres-kókuszos macskaszem hozzávalói:a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg zsír
pici só
4 tojássárgája
3 dkg élesztő
csipet cukor
kb. 1 dl tej
a töltelékhez:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
kb. fél kg eper
kevés tej a tetejére (vagy 1 tojás)
Az Epres-kókuszos macskaszem elkészítési módja:
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy csipet cukrot és öntsük fel a megmelegített (de nem forró) tejjel. Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk állni kb. 5-10 percig, hogy felfusson. Közben a lisztet morzsoljuk el a sóval és a zsírral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, végül a felfutott élesztőt. Jól gyúrjuk össze és kelesztés nélkül már dolgozhatunk is vele. Először vágjuk négy egyforma részre a tésztát, majd lisztezett felületen egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra. A tojásfehérjét kezdjük el felverni és amikor kifehéredett, adjuk hozzá a porcukrot és az egészet verjük kemény habbá. Ezután óvatosan forgassuk hozzá a kókuszreszeléket. A vékony téglalappá nyújtott tésztát rakosgassuk ki a megmosott és kisebb darabokra vágott eper 1/4-ed részével és két hosszabbik oldaláról tekerjük fel a közepe felé úgy, hogy középen maradjon egy 4-5 cm-es sáv. Ide halmozzuk a kókuszos töltelék 1/4-ed részét. A megmaradt három kinyújtott tésztát hasonló módon készítsük el, majd fektessük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket (csak a tésztát, a tölteléket nem) kenjük le tejjel (vagy felvert tojással) és 200 fokon süssük őket szép aranyszínűre. Másfél ujjnyi szeletekre vágva és esetleg porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 23. 19:21
Az epres-kókuszos macskaszem elkészítési módja és hozzávalói.