Tüllem rottyantott csirkemell recept
A Tüllem rottyantott csirkemell hozzávalói:1,5 kg csirkemellfilé
2 kis fej vöröshagyma
só
sajtmártáshoz:
5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
5 dl tej
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
25 dkg vegyes reszelt sajt (trappista, edami, karaván)
só, bors
körethez:
2 evőkanál olaj
2 dl rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 kis üveg szeletelt gomba
A Tüllem rottyantott csirkemell elkészítési módja:
A lapjában megfelezett csirkemelleket besózom, s a félbevágott hagymák kíséretében beleteszem a remoszkába. 40 perc párolódás után a készüléket kihúzom az áramból, s hagyom a húst tovább puhulni. A mártáshoz a vajon kissé megpirítom a lisztet, fokozatosan hozzáforralom a tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem, beleteszem a sajtot s mérsékelt lángon homogénné keverem. A rizst az olajon megpirítom, a gomba levét 4 dl vízre kiegészítem, s azzal felöntöm. Beleteszem a vöröshagymát, a gombát. Ha felforrt, kikapcsolom a lángot, konyharuhával letakarom a labost, s hagyom a köretet megfőni.
Remoska nélkül is elkészíthető a párolt csirke. Azért szeretem azt a készüléket, mert kitehetem a teraszra, s nem kell a lakást melegíteni ebben a hőségben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 21. 21:34
A tüllem rottyantott csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.